1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Certifikacijom proizvoda do tržišta

Proveli smo projekt sufinanciran na natječaju “Certifikacijom proizvoda do tržišta”

Strojarstvo “Škrobar” obiteljski je obrt koji se bavi proizvodnjom i popravcima poljoprivredne mehanizacije, dok temeljnu djelatnost obrta prema NKD čini proizvodnja strojeva za poljoprivredu i šumarstvo. Obrt posluje od 2010. godine, gdje se nalazi moderni strojni park od 300 m2 s kompletnom infrastrukturom.

Osnovni proizvodni program obrta uključuje strojeve za poljoprivredu i šumarstvo te se proizvodi plasiraju na domaća i strana tržišta. Uz prepoznatljivost obrta na tržištu, obrt je prepoznat i po drugim specifičnostima koje predstavljaju glavni atribut poslovanja, a to su kvalitetna usluga, poštivanje rokova, primjerenost cijene današnjim uvjetima te korektan odnos s poslovnim partnerima. Prateći trendove na tržištu, obrt kontinuirano ulaže u nove tehnologije, širi proizvodni asortiman i usluge, ulaže u strojni park, educiraju se zaposlenici te zapošljavaju novi.

Obrt je razvio četiri nova stroja: 1) krunjača GK 420 s transporterom za uvrećavanje, 2) mlinar čekićar s pogonom na električni motor, 3) miješalica stočne hrane od max. kapaciteta 500 litara te 4) transportni puž za transport žitarica ili piljevine za koje je potrebno provesti postupak provjere sukladnosti. U tu svrhu poduzeće se prijavilo na natječaj „Certifikacijom proizvoda do tržišta“.

Nakon uspješne prijave projekta „Povećanje konkurentske prednosti Strojarstva „Škrobar“ kroz uvođenje certifikacije strojeva za poljoprivredu i šumarstvo“proizvodi su prošli postupak provjere sukladnosti te je ishođena Izjava sukladnosti. Projekt se provodio u razdoblju od 3. travnja 2018. do 3. travnja 2019. godine. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj projekta je povećanje konkurentnosti na domaćem i inozemnim tržištima putem proširenja proizvodnog asortimana što je rezultiralo ishođenjem Izjave o sukladnosti za četiri proizvoda vlastite proizvodnje, povećanjem prihoda od prodaje, povećanjem prihoda od izvoza te vlastitim ulaganjem u razvoj proizvoda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 395.000 HRK, dok iznos dobivenih bespovratnih sredstva iznosi 268.000,00 HRK.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratitevlasniku obrta, Radovanu Škrobaru na slijedeće kontakte:

tel./fax: 040/584-101 ili 040/584-022

mob. 098/331-917

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

www.strukturnifondovi.hr

http://www.strukturnifondovi.hr/op-konkurentnost-i-kohezija-2014-2020-779

EU Fondovi

joomlathemes